Passie voor kwaliteit

Over Eleolado

Leuk dat u onze website Eleolado bezoekt!  Om maar meteen met de deur in huis te vallen...Eleolado (ελαιολαδο) betekent heel simpel "Olijfolie" in het Grieks.

Eerst even voorstellen...Wij zijn Giorgos en Simone Gogos-Moelijker. Met ons gezin wonen we in Zierikzee in Zeeland. Enkele jaren geleden zijn wij begonnen met het produceren van onze eigen olijfolie, "Eleolado". 

Giorgos groeide op in zijn geboorteland Griekenland, waar hij van zijn opa het vak leerde. Hij had een grote passie voor alles wat met de natuur te maken heeft en gaf die liefde aan hem door. "Beiden heten wij Giorgos, wat bewerker van de aarde betekent. Hij leerde mij: "werk met liefde en aandacht en geniet van je werk."  Met deze attitude werk ik nog steeds in onze olijfgaarden op de zonnige heuvels van Ormylia in Chalkidiki, wat in het noorden van Griekenland ligt".

Alles wat je aandacht geeft groeit. Het is mooi om te zien dat olijfbomen door generaties heen vruchten blijven geven. Met dit idee zijn wij “Eleolado” gestart, een familiebedrijf waarmee we onze eigen olijfolie op de markt hebben gebracht. Eerlijk, puur natuur, ongefilterd, zo de fles in.

Onze missie is om elk jaar (h)eerlijke olijfolie te produceren. Het unieke van de Chalkidiki olijf(olie) is dat dit soort olijven afkomstig zijn van een uniek ras, nl “hondroelia” (dikke olijf) Dit ras komt ten volle tot zijn recht doordat alle factoren kloppen; de ligging aan de Egeïsche zee, de bescherming van de bergen, de wind die door de bomen kan waaien en de rode grond zorgen voor een verrassend resultaat; een olie met een unieke fruitige smaak, een aangename kruidige bitterheid, wat elke druppel heerlijk maakt! 

Met Simone, mijn vrouw delen we de liefde voor onze eigen streek. We houden veel van Chalkidiki in Griekenland, als ook van Zeeland, ons thuis.  Daardoor hebben we iets unieks bedacht: Eleolado uit Chalkidiki met Zeeuwse zeekraal en Zeeuwse zeevenkel! Het beste uit 2 streken brengen we met deze smakelijke combinatie samen; een wereldcombinatie!